89.00

1 σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: K+ Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Κ + . Το νέο υλικό φίλτρου αιχμής.

Τα πλαστικά υλικά φίλτρων, που θα χρησιμοποιηθούν σε βιολογικά φίλτρα λιμνών, ιδιαίτερα σε moving bed, δοκιμάστηκαν από την Evolution Aqua πριν από περίπου 20 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, άλλα πλαστικά υλικά φίλτρου έχουν φτάσει στην αγορά, συνήθως με στόχο την προσπάθεια απόκτησης μιας ολοένα και μεγαλύτερης επιφάνειας. Ωστόσο, ένα μειονέκτημα της χρήσης πλαστικών υλικών φίλτρου ήταν πάντα ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία ενός σταθερού βιοφίλμ, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή διήθηση.

Μετά από πολλά χρόνια έρευνας, η Evolution Aqua ανέπτυξε τώρα ένα νέο υλικό φίλτρου που όχι μόνο παρέχει κορυφαία επιφάνεια, αλλά και ξεπερνά το πρόβλημα των μεγάλων χρόνων σκλήρυνσης.

Επιφάνεια πρώτου επιπέδου.

Το K + Media σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Evolution Aqua. Αυτό το προηγμένο υλικό φίλτρου, με τον καινοτόμο σχεδιασμό και την πρώτης τάξεως επιφάνεια, παρέχει καλύτερο βιολογικό και μηχανικό φιλτράρισμα.

Καθώς η Evolution Aqua δημιουργεί το K +, ορυκτά και ένζυμα προστίθενται στην πρώτη ύλη. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, μοναδικό για την Evolution Aqua, είναι ένα υλικό φίλτρου που όχι μόνο ξεπερνά τους περισσότερους ανταγωνιστές του χάρη στη μεγάλη προστατευμένη του επιφάνεια, αλλά ανταποκρίνεται επίσης στο πρόβλημα του πώς να επιταχύνει τον χρόνο που απαιτείται για την ωρίμανση του φίλτρου.

K + για βιολογικό φιλτράρισμα.
Ταχύτερη ωρίμανση φίλτρου.
Προσθήκη ορυκτών στο φίλτρο.
Επιφάνεια πρώτης κατηγορίας.
Παραγωγή σταθερού βιοφίλμ.
Κατασκευάζεται από την Evolution Aqua.

Κατά τη διαδικασία δημιουργίας, η Evolution Aqua προσθέτει μια σειρά από μέταλλα, μαζί με μαγνήσιο, ασβέστιο, ένζυμα και αλάτι στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του K +. Το αποτέλεσμα είναι ότι το K + θα ωριμάσει πολύ πιο γρήγορα από πολλούς άλλους τύπους μέσων φίλτρου.

Η προσθήκη αυτών των ορυκτών δημιουργεί μια τραχιά επιφάνεια. Αυτή η δομημένη επιφάνεια έχει μια μικροσκοπική κηρήθρα κορυφών και κρατήρων που επιτρέπουν τη συλλογή σωματιδίων αποβλήτων και το σχηματισμό νιτροποιητικών βακτηρίων.
Τα μέταλλα λειτουργούν ως πηγή τροφής για τα βακτήρια, βοηθώντας τα να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν πιο γρήγορα, βελτιώνοντας περαιτέρω τους χρόνους ωρίμανσης.
Το ασβέστιο έχει δείξει οφέλη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση αποτελεσματικών βιοφίλμ.
Τα προστιθέμενα ένζυμα βοηθούν επίσης να γίνει η επιφάνεια «κολλώδης» έτσι ώστε τα σωματίδια των αποβλήτων να μπορούν να προσκολληθούν πιο εύκολα.
Αλάτι προστίθεται κατά τη διαδικασία εξώθησης, διαλύεται κατά τη διαδικασία ψύξης, αφήνοντας μια τραχιά επιφάνεια στην οποία το βιοφίλμ μπορεί εύκολα να προσκολληθεί.

Αυξημένη επιφάνεια.

Με νέο σχήμα και προφίλ, το K + έχει επίσης σχεδιαστεί ώστε να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια, δηλαδή συνολική επιφάνεια 1.350 m2 ανά m3. Το πιο σημαντικό για το βιολογικό φιλτράρισμα, η προστατευμένη επιφάνεια του K + είναι 1.025 m2 ανά m3. Αυτό επιτρέπει να σχηματιστεί ένα σταθερό βιοφίλμ που παραμένει ανέπαφο όταν χρησιμοποιείται σε moving beds, όπως το νέο Nexus +.

Ανάπτυξη σταθερού βιοφίλμ.

Το σχήμα του K + βελτιστοποιεί την ποσότητα των “ήσυχων ζωνών” εντός του υποστρώματος όπου μπορεί να αναπτυχθεί ένα σταθερό βιοφίλμ. Ενώ το K + διατηρεί το αναπόσπαστο προφίλ του K1 στο εσωτερικό, υπάρχει ένα επιπλέον στρώμα κυττάρων και πτερυγίων γύρω από το εξωτερικό κάθε κομματιού που επιτρέπει σε μικροσκοπικούς οργανισμούς όπως τα Rotifers και Vorticella να ευδοκιμήσουν.

Αυτό είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, καθώς τα ανταγωνιστικά μέσα φίλτρου δεν έχουν αυτές τις “ήσυχες ζώνες” που θα επέτρεπαν την ανάπτυξη αυτών των ανώτερων μορφών ζωής. Τα βακτήρια και οι οργανισμοί που σχηματίζονται μέσα στο βιοφίλμ διασφαλίζουν ότι το υλικό φίλτρου παρέχει βέλτιστα επίπεδα βιολογικού φιλτραρίσματος σε moving bed, μια τεχνολογία φιλτραρίσματος που έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια στο χόμπι των λιμνών και του ενυδρείου.

Η Evolution Aqua συνιστά επίσης τη χρήση K +  σε συνδυασμό με βακτήρια για να αυξήσετε το επίπεδο των βακτηρίων που με τη σειρά τους θα προσκολληθούν στο υλικό του φίλτρου και θα επιταχύνουν περαιτέρω τη διαδικασία σκλήρυνσης.

Προδιαγραφές:

Διάμετρος: 10,2 mm;
Συνολική επιφάνεια: 1.350 m2 ανά m3;
Προστατευόμενη περιοχή: 1.025 m2 ανά m3;
Μήκος: 8 mm.

Η αιωρούμενη έκδοση είναι λευκή.

Η έκδοση βύθισης είναι μαύρη.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 10 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Evolution Aqua K+ (Λευκό-Αιωρούμενο) Βιολογικό Υλικό – 25 λίτρα”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.